17. 05. 2010.

NK Koraj upisao nove bodove





II Kantonalna liga grupa "Sjever" - odigrano XX kolo
NK "KORAJ" . NK "ŽELJEZNIČAR" 4:0 (2:0)
Koraj; 16. maj 2010. godine
Stadion: "Luke" u Koraju
Gledalaca: 70
Sudija: Hodžić Mirsad (Brčko) 8,4
Pomoćnici: Krajnović Nermin (Brčko) i Šišić Mirza (Brčko)
Delegat: Mehić Novalija (Tinja)
Strijelci: 1:0 - Horozović (18), 2:0 - Alagić (41), 3:0 - Mujić (63), 4:0 - Konjić (70)
Žuti kartoni: Karić A. (KOraj), Golać, Sinanović i Mešanović (Željezničar)
Crveni karton; Udvinčić (Željezničar), prigovor na odluku suca
Igrač utakmice: Karić Samir

NK "Koraj": Šehić, Konjić, Mumbašić, Horozović, Karić S, Redžić, Alagić, Musli A, Mujić (od 73 min. Ćejvanović), Karić A. (od 60 min. Žižić) i Musli E.
Trener: Ademović Ahmet
NK "Željezničar": Sinanović O, Kukuruz, Kavazović, Golać Admir, Sinanović E, Udvinčić, Golać Adis, Djedović, Tokić, Mešanović i Kavazović.
Trener: Kavazović Alija

Nogometaši Koraja uspjeli su doći do vjerovatno bodova spasa i opstanka u drugoj kantonalnoj ligi grupa "Sjever".
U direktnom dvoboju protiv Željezničara iz Jelovče Sela, pobjeda od 4:0 je plod velikog angažovanja i velike želje svih nogometaša da savladaju goste.
U samom početnom odmjeravanju snaga, domaćin je gostima dao do znanja da nemaju šta tražiti na stadionu Luke, a u 18 minuti su to i osjetili nakon što je Karić Samir sjajno izveo korner sa desne strane a Horozović sa 5-6 metara pored nemoćnog golmana plasira loptu za 1:0.
Ključni momenat na utakmici desio se u 25 minuti, kada Alagić prolazi kompletnu odbranu gostiju, a igraču gostiju broj 6. Udvinčiću ništa nije preostalo nego da hrvačkim zahvatom sruši domaćeg igrača, što je za sudiju Hodžića penal, i crveni karton za gostjućeh igrača.
Međutim, Musli Adis slabo šutira sa 11 metara, odnosno golman Sinanović dobro intervenira i rezultat ostaje 1:0.
Pred kraj poluvremena, ista slika, Alagić prodire po lijevoj strani, vara 2-3 protivnička igrača, prolazi i golamna gostiju i rutinski dovodi Koraj u vodstvo od 2:0.
Početak drugog poluvremena protiče u dominaciji Koraja, šanse za gol se redaju kao na filmskoj traci, sve do 63 minute kada po lijevoj strani sjajno prolazi Mumbašić, i još boljom nabačenom loptom upošljava Mujića, koji sa nekih 14 metara glavom šalje loptu pod samu prečku za 3:0.
Treba istaći odličnu igru po godinama već veterana, a što se po igri nemože primjetiti, Karić Samira koji je uveliko ušao u petu deceniju.
Vidjevši da gosti nemogu ništa učiniti da bar ublaže poraz, vrše nekoliko izmjena, a domaćin do kraja uspjeva postići još jedan pogodak, Konjić u 70 minuti.
Ovom pobjedom Koraj je na pragu opstanka, zauzima 9 mjesto sa 22 boda, a naredni susret igraju u Zelinji Donjoj kod Trebave koja čvrsto drži začelje tabele sa 18
bodova



Ovih dana stanje u Koraju jako kisovito. hladno vrijeme... Berba jagode je pravo otpocela, lagano krecu pripreme za 15.juni...!

0 komentari:

Objavi komentar